Skip to main content

De reținut când aleg un sistem de televiziune cu circuit închis:

1. Ce și „cât de bine vreau să văd”;
În funcție de zona pe care vreau să o supraveghez (și mai ales de valoarea conținutului!) mă consult cu specialistul și aleg tipul de cameră cel mai potrivit.
În funcție de caracteristicile și performanțele camerei, prețul poate varia de la câteva zeci de Lei, la mii sau chiar zeci de mii de Euro …

2. Ce tip de sistem aleg – analogic sau IP?
Pentru aplicații mici, fără prea multe pretenții, pot alege un sistem analogic. În cazul sistemelor mari sau pentru obiective cu grad mare de risc aș recomanda o soluție IP.

3. Pentru că am amintit de „cât de bine vreau să văd” să vedem care ar fi diferența dintre recunoaștere și identificare în ceea ce privește calitatea imaginilor preluate de sistemul CCTV.
„Recunoașterea” presupune existența unor înregistrări de o calitate care să permită recunoașterea unei persoane cunoscute în imaginile captate de sistemul video.
„Identificarea” presupune existența unor înregistrări de o calitate superioară astfel încât persoanele din imaginile captate să poată fi identificate, fără ca ele să fie apriori cunoscute.
Imaginea asociată exemplifică diferența.

4. Solicit oferte de la cel puțin două societăți autorizate;
Am mai vorbit despre asta, nu insist … dar se aplică și dacă-mi iau teneși, și dacă-mi cumpăr o casă …

5. Instalez aplicația pentru vizualizare on-line a camerelor și … mă bucur de investiția făcută!

Dacă ai nevoie de un sfat avizat, sună-mă. Mă găsești la #Protguard!