Skip to main content

Cum aleg un sistem antiefractie:

1. Solicit oferte de la cel puțin două societăți autorizate.
Indiferent cât de binevoitori sunt prietenii mei care au deja un sistem de alarmă, cu siguranță un specialist în domeniu este persoana cea mai potrivită să-mi dea sfaturi și să-mi propună o soluție corectă și completă.

2. Mă asigur că sunt echipamente de același gen, pentru a putea compara corect.
Nu e cea mai fericită idee să compar mere cu pere … iar dacă am nelămuriri în ceea ce privește echipamentele sau dacă apar diferențe importante între oferte, voi suna la firma care mi-a făcut oferta pentru a primi lămuriri.

3. Verific seriozitatea firmelor ofertante, solicit documente care atestă firma și produsele ofertate.
Știu (de la PROTGUARD ) că firma trebuie să aibă o licență pentru a putea instala sisteme de securitate, iar produsele trebuie să fie marcate CE, așa că cer să să mi se prezinte documente …

4. Mă întâlnesc cu furnizorul, înainte de a lua decizia.
Ofertele facute „din birou” nu sunt pe gustul meu.

5. Verific la final dacă s-au instalat toate echipamentele ofertate și iau parte la recepția și punerea în funcțiune a sistemului.
Cu ocazia asta semnăm un proces verbal și/sau deviz de lucrări. Solicit și documente de garanție pentru lucrare și echipamente – minim 24 luni!

6. Solicit tehnicienilor care au instalat sistemul să-mi prezinte modul de funcționare și să mă instruiască cu privire la folosirea echipamentelor.

7. Stabilesc propriile parole de folosire a sistemului, asigurându-mă că ele sunt confidențiale și mi le notez într-un loc sigur … pentru orice eventualitate.

Dacă și tu ai probleme cu alegerea unui sistem antiefracție, caută-mă.
Numele meu? #Protguard