Servicii

Grija noastră, liniștea dumneavoastră !

Monitorizare şi intervenţie


Punem la dispozitia dumneavoastra un Dispecerat Central de Monitorizare functional 24 / 7.
Protguard realizează auditul preliminar de securitate necesar pentru a propune măsurile, mijloacele tehnice şi umane adecvate situaţiei date.

Dispeceratul Central de Monitorizare este dotat atat cu echipament tehnic de dispecerizare si monitorizare de tip telefonic, IP, GPS si GPRS, cat si cu dispecerat de monitorizare video. Semnalele provenite automat de la sistemele locale de detectie si avertizare, sau declansate manual prin sistemele de alarmare, sunt preluate de comunicatorul IP sau GPRS, codificate digital si transmise instantaneu la Dispeceratul Central de Monitorizare si Interventie al Protguard

Echipajele Interventie Rapida actioneaza in cel mai scurt timp pentru a limita prejudiciile si a elimina cauzele declansarii alarmelor,

Monitorizare şi intervenţie


Protguard pune la dispoziţia dumneavoastră un Dispecerat Central de Monitorizare funcţional 24 / 7.
Dispeceratul Central de Monitorizare este dotat atât cu echipament tehnic de dispecerizare şi monitorizare de tip telefonic, IP, GPS si GPRS, cât şi cu dispecerat de monitorizare video. Semnalele provenite automat de la sistemele locale de detecţie şi avertizare, sau declanşate manual prin sistemele de alarmare, sunt preluate de comunicatorul IP sau GPRS, codificate digital şi transmise instantaneu la Dispeceratul Central de Monitorizare şi Intervenţie al Protguard.
Aceste informaţii sunt înregistrate, prelucrate şi arhivate în Dispecerat. Echipajele de intervenţie rapidă acţionează în cel mai scurt timp pentru a limita prejudiciile şi a elimina cauzele declansării alarmelor. În timpul desfăşurării evenimentului, dispecerul menţine permanent legătura cu acestea, cu personalul de la obiectiv sau cu persoanele desemnate de către beneficiar pentru a asigura coordonarea optimă a acţiunilor tuturor părtilor implicate.

1. MONITORIZAREA sistemelor locale de detecţie şi avertizare, prin intermediul dispeceratului după cum urmează:

 • monitorizarea armărilor/dezarmărilor
 • semnalelor de incendiu, scurgeri de gaz sau inundaţii
 • monitorizarea dezarmărilor în afara programului
 • punerea la dispoziţie a situaţiei armărilor/dezarmărilor (la solicitarea expresă a beneficiarului)
 • identificarea persoanelor care au efectuat operaţiuni de armare/dezarmare pe o perioadă dată, pe baza codului de utilizator pentru sistemele tehnice care permit acest lucru

Dispecerii de serviciu interpreteaza semnalele declansate automat sau manual in functie de tipul alarmei si mobilizeaza Echipajele de interventie rapida si alte forte de interventie specializate, daca situatia din teren o impune (pompieri, politie, ambulanta etc.) cu scopul de a preveni, limita prejudiciile si elimina cauza declansarii semnalelor..

2. INTERVENTIA in cazul receptarii semnalelor de alarma de la locatiile conectate la Dispeceratul Central de Monitorizare se face de catre Echipajele Fortei de Interventie Protguard.

Conform art. 36 (5) al Legii 333/2003, in situatiile in care „fortele proprii sunt depasite de amploarea evenimentelor, prin dispecerat se anunta unitatea de politie competenta, in vederea prinderii infractorilor si a cercetarii locului faptei. In celelalte cazuri, dupa prinderea infractorilor, acestia vor fi predati de indata unitatilor de politie competente teritoriala”.

Agentii de interventie PROTGUARD sunt special selectionati, instruiti, antrenati si dotati din punct de vedere tactic si logistic cu urmatoarele: autoturisme, telefon mobil, tongfa, statie radio, lanterna, fluier, stingator de incendiu, spray cu gaz lacrimogen si mijloace individuale de protectie (casca de protectie, vesta antiglont, masca contra gazelor, etc).

Cui i se adreseaza acest serviciu?

Serviciul de Monitorizare si Interventie este destinat preponderent:

 • Sediilor de birouri
 • Magazinelor, localurilor
 • Hotelurilor, pensiunilor
 • Cabinetelor notariale, cabinetelor de contabilitate, cabinetelor de avocatura
 • Sucursalelor bancare
 • Institutiilor publice
 • Unitatilor scolare private sau publice
 • Proprietatilor private, apartamentelor, vilelor, etc.

Conform art. 28 (1) al Legii 333/2003, „conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori si suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter”.

Art. 2 (2) al aceleiasi legi prevede ca „persoanele fizice pot apela pentru protectia personala la serviciile unor societati specializate de paza si protectie”.

  de_DE  en_GB  ro_RO